Hardhouten vlonderplanken bestel je eenvoudig online!
achtergrond

Hardhouten vlonderplanken


Houtsoort
Kopmaat
Sorteer op:
 
Afstandhouder 4/5/6/7 mm - Set 3 stuks


Levertijd: Op voorraad
InStock
3.95

Jatoba vlonderplank - 2,0 x 14,0 x 183 cm


Levertijd: ca. 5 werkdagen
InStock
11.07

Jatoba vlonderplank - 2,0 x 14,0 x 217 cm


Levertijd: ca. 5 werkdagen
InStock
13.15

Jatoba vlonderplank - 2,0 x 14,0 x 247 cm


Levertijd: ca. 5 werkdagen
InStock
14.95

Laatste stuks!
Walaba vlonderplank - 2,1 x 14,0 x 455 cm


Levertijd: ca. 5 werkdagen
InStock
19.85

 

Voor het maken van een duurzame vlonder kies je voor hardhouten vlonderplanken, dit hout gaat ook onbehandeld een hele tijd mee. Na verloop van tijd zal het vergrijzen, wil je dit voorkomen dan kun je het behandelen met een hardhoutolie, ookwel bangkiraiolie genoemd.
We hebben hardhouten vlonderplanken in diverse houtsoorten met elk hun eigen uitstraling en eigenschappen. Voor een standaard vlonder zijn planken van 19-21 mm dik vaak het beste geschikt. Voor wat zwaardere vlonders, aanlegsteigers of trappen worden eerder vlonderplanken van 25-28 mm dik gebruikt.
Vlonderplanken kunnen zichtbaar worden worden gemonteerd met schroeven of onzichtbaar met behulp van speciale vlonderstrips. Meer over dit systeem kun je hier vinden > Hapax fixing pro vlonderstrips.

Wanneer je een vlonder gaat bouwen begint dat met goed regelwerk. Wanneer je kiest voor hardhouten vlonderplanken is het aan te raden om ook hardhouten regels te gebruiken, zo weet je zeker dat het regelwerk minimaal zo lang meegaat als de vlonderplanken. Meestal wordt hier een geschaafde regel van 45x70 mm voor gebruikt. Afhankelijk van de ondergrond worden deze regels op tegels of piketten geplaatst. Houdt zeker rekening met de juiste regelafstand om te zorgen dat je een stevig geheel krijgt, meestal kun je hier ca. 40 cm voor aanhouden.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in ons privacybeleid.
SLUITEN